Okuma Yarışı

Bu uygulamanın amacı yarış değil okuma hızını tespit etmektir. Çünkü okumada birinci öncelik okuduğunu anlamadır. Fakat okuma hızının belirli bir seviyenin altında olmaması gerekir. Uygulama ile öğretmenlerin sınıflarda uyguladığı okuma yarışının bir benzerini online olarak uygulayacaksınız.

Başlık
Kelime kelime
Konu
Süre(saniye) Okumaya başla butonu ile başlayacak

Okuma metni sayfanın devamında yer alan 'okumaya başla' butonuna bastığınız an bu alanda görülecektir. Başla butonuna basmanız ile birlikte süreniz başlar. Keyifli okumalar dileriz.




Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış. Bu ağustos böceği sürekli saz çalar, şarkı söylermiş. Tüm gününü bu şekilde geçirirmiş. Derken güzel, sıcak günler bitmiş, kış gelmiş. Artık havalar çok soğuk ve yağışlıymış. Ağustos böceği şarkı söylemez hale gelmiş. Soğuktan çok üşüyormuş ve karnıda çok açıkmış. Ama hiç yiyeceği yokmuş. Çünkü tüm yazı saz çalarak ve şarkı söyleyerek geçirmiş. Kış için hiç hazırlık yapmamış. Ama o bu şekilde eğlenirken küçük komşusu karınca tüm yazı kış hazırlığı yaparak geçirmiş. Ağustos böceği bunu hatırlamış ve aklına karınca komşusundan ödünç istemek gelmiş;

—Karınca komşumdan ödünç yiyecek bir şeyler isteyeyim, hem ne var ağustosta tekrar öderim, demiş.

Ağustos böceği bu düşünce içerisinde karınca komşusunun kapısına gitmiş. Kapıyı çalmış. Karınca açmış kapıyı. Karşısında açlık ve soğuktan perişan olmuş ağustos böceğini görmüş;

—Ne istiyorsun ağustos böceği, demiş.

—Karınca kardeş havalar çok soğudu çok üşüyorum, üstelik karnımda çok aç ama yiyecek hiçbir şeyim yok. Bana ödünç yiyecek bir şeyler verir misin? Söz veriyorum ağustosta borcumu ödeyeceğim sana, demiş ağustos böceği.

Karınca;

—Neden yiyecek hiçbir şeyin yok, bütün yaz ne yaptın sen?

—Ağustos böceği çok utanmış, çok mahcup olmuş;

—Şeyyy, ben bütün yaz saz çaldım, şarkı söyledim. Kış için hiç hazırlık yapmadım. Karınca çok sinirlenmiş bu cevabı duyunca;

—Madem öyle tüm yaz saz çalıp, şarkı söyledin şimdide oyna o zaman, demiş karınca ve tak diye kapıyı ağustos böceğinin yüzüne kapatmış.

Okuma yarışı uygulaması "İlkokul Etkinlikleri" tarfından hazırlanmıştır. Eğitim yazılımının her hakkı sakılıdır. Uygulama içindeki metinler hakkında görüş, öneri, telif hakkı gibi konular ile ilgili admin@ilk-okul.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Geçen süre: saniye

Sonuçlar

Okuma hızınıza ait bilgiler aşağıda listelenmiştir. Her insan farklıdır. Okuma hızı da kişiden kişiye değişir. Anlamlı okumanın daha önemli olduğu unutulmamalıdır. Okuma hızlandırma çalışmalarında her birey kendisi ile yarışmalıdır.

Metin adı
Okuma süreniz(Saniye)
1 dakikada okunan kelime sayısı(Ortalama)
1 saniyede okunan harf sayısı(ortalama)
Okuma Seviyesi Okuma yapmadınız :/ Yetişkin 8.sınıf 7.Sınıf 6.Sınıf 5.Sınıf 4.sınıf 3.Sınıf 2.Sınıf 1.Sınıf

Yukarıda kırmızı satırda 1 dakikada okuduğunuz kelime sayısı gösteriliyor. Okuma hızınızı arttırmak için uçan kelimeler uygulamasını kullanabilirsiniz. Uçan kelimeler uygulamasında okuma hızınızı, yukarıdaki değerlerden biraz daha fazla belirleyip okuma hızı limitlerinizi zorlayabilirsiniz İsterseniz uygulama ana sayfasına giderek yeni bir metin seçebilirsinz.

Bizi Takip Edin

Hızlı okuma oyunu, okuma hızı testi, Okuma Yarışı, Matematik Oyunları gibi oyunlarımızı güncelledikçe aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz. Yeniliklerden haberdar olmak için sosyal medyada bizi takip edin.


Tüm hakları saklıdır. Copyright © ilkokul Etkinlikleri ilk-okul.com

Ana Sayfa | Tüm Oyun ve Uygulamalar | WhatsApp Grupları | Test Çöz | Ödev Hazırla | Çarpım Tablosu Sitesi | Çarpım Tablosu Ezberle | Hızlı okuma Egzersizleri | Okuma Hızı Testi | Hızlı Okuma Oyunu | Alfabe Ezberleme Oyunu | Matematik Oyunları