Okuma Yarışı

Bu uygulamanın amacı yarış değil okuma hızını tespit etmektir. Çünkü okumada birinci öncelik okuduğunu anlamadır. Fakat okuma hızının belirli bir seviyenin altında olmaması gerekir. Uygulama ile öğretmenlerin sınıflarda uyguladığı okuma yarışının bir benzerini online olarak uygulayacaksınız.

Başlık
Kelime kelime
Konu
Süre(saniye) Okumaya başla butonu ile başlayacak

Okuma metni sayfanın devamında yer alan 'okumaya başla' butonuna bastığınız an bu alanda görülecektir. Başla butonuna basmanız ile birlikte süreniz başlar. Keyifli okumalar dileriz.




Bir köpek ormanda gezerken hasta ve çok zayıflamış olan kurtla karşılaşmış. Kurt zar zor ayakta durabiliyormuş. Köpek kurdun bu haline çok üzülmüş.

“Ne kadar kötü görünüyorsun böyle kurt kardeş? Herkes bizi düşman bilse de, biz uzaktan akrabayız. Doğrusu sana yardım etmek isterim.” demiş.

Kurt, “Hiç sorma. Ağır bir hastalığa yakalandığım için uzun süre avlanamadım. Şimdi iyileştim ama bir av yakalayacak kadar gücüm kalmadı artık. Ben de böyle aç susuz dolaşıyorum artık.” demiş.

Köpek, “Sen hiç üzülme. Ben sana yardım edeceğim. Bu akşam sahibimin düğünü var. Akşam olunca köyün dışındaki çalılıklara gel. Ben sana düğün yemeklerinin artıklarını getiririm.” demiş.

Bu olay birkaç gün devam etmiş. Kurt sonunda kendini toparlayıp eski kuvvetine kavuşmuş. Aradan yıllar geçmiş. Köpek iyice yaşlanınca sahibi onu dışarı atmış. Ormanda aylak aylak gezen köpek, eski dostu kurtla karşılaşmış.

“Köpek kardeş? Çok kötü görünüyorsun.” demiş kurt.

Köpek “Yaşlandım artık! Sahibimin işine yaramadığım için beni kovdu.” demiş.

Kurt, “Biz eski dost değil miyiz? Şimdi yardım etme sırası bende. Hatırlasana, benim hayatımı nasıl kurtarmıştın? Hemen bir plan yapmalıyız. Tamam buldum! Senin sahibinin küçük bir çocuğu vardı değil mi? Şimdi ben gidip onu kaçıracağım, sen de geri götüreceksin. Böylece sahibin seni el üstünde tutacak.” demiş.

Kurt hemen gidip, çocuğu ormana getirmiş. Köydeki herkes çocuğu kurtarmak için ormana koşmuş. Fakat daha ormana girmeden köpeğin çocuğu geri getirdiğini görmüşler. Bu olaydan sonra yaşlı köpeğin kahramanlığı yüzlerce yıl anlatılmış. Aradan yıllar geçse de kurtla köpek arasındaki bu yardımlaşmayı hiç kimse anlayamamış.

Okuma yarışı uygulaması "İlkokul Etkinlikleri" tarfından hazırlanmıştır. Eğitim yazılımının her hakkı sakılıdır. Uygulama içindeki metinler hakkında görüş, öneri, telif hakkı gibi konular ile ilgili admin@ilk-okul.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Geçen süre: saniye

Sonuçlar

Okuma hızınıza ait bilgiler aşağıda listelenmiştir. Her insan farklıdır. Okuma hızı da kişiden kişiye değişir. Anlamlı okumanın daha önemli olduğu unutulmamalıdır. Okuma hızlandırma çalışmalarında her birey kendisi ile yarışmalıdır.

Metin adı
Okuma süreniz(Saniye)
1 dakikada okunan kelime sayısı(Ortalama)
1 saniyede okunan harf sayısı(ortalama)
Okuma Seviyesi Okuma yapmadınız :/ Yetişkin 8.sınıf 7.Sınıf 6.Sınıf 5.Sınıf 4.sınıf 3.Sınıf 2.Sınıf 1.Sınıf

Yukarıda kırmızı satırda 1 dakikada okuduğunuz kelime sayısı gösteriliyor. Okuma hızınızı arttırmak için uçan kelimeler uygulamasını kullanabilirsiniz. Uçan kelimeler uygulamasında okuma hızınızı, yukarıdaki değerlerden biraz daha fazla belirleyip okuma hızı limitlerinizi zorlayabilirsiniz İsterseniz uygulama ana sayfasına giderek yeni bir metin seçebilirsinz.

Bizi Takip Edin

Hızlı okuma oyunu, okuma hızı testi, Okuma Yarışı, Matematik Oyunları gibi oyunlarımızı güncelledikçe aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz. Yeniliklerden haberdar olmak için sosyal medyada bizi takip edin.


Tüm hakları saklıdır. Copyright © ilkokul Etkinlikleri ilk-okul.com

Ana Sayfa | Tüm Oyun ve Uygulamalar | WhatsApp Grupları | Test Çöz | Ödev Hazırla | Çarpım Tablosu Sitesi | Çarpım Tablosu Ezberle | Hızlı okuma Egzersizleri | Okuma Hızı Testi | Hızlı Okuma Oyunu | Alfabe Ezberleme Oyunu | Matematik Oyunları