Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Please briefly explain why you feel this answer should be reported.
Please briefly explain why you feel this user should be reported.
basımevi nasıl hecelenir
basımevi nasıl hecelenir öğrenciler tarafından çokça sorulan bir soru. Çünkü basımevi kelimesi birleşik kelimedir. basım ve ev kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. basımevi kelimesi hecelerine aşağıdaki şekilde ayrılıyor. ba sı me vi Birleşik sözcükleri tek sözcük gibi heceliyoruz. Sessiz harf ilRead more
basımevi nasıl hecelenir öğrenciler tarafından çokça sorulan bir soru. Çünkü basımevi kelimesi birleşik kelimedir. basım ve ev kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. basımevi kelimesi hecelerine aşağıdaki şekilde ayrılıyor.
ba sı me vi
Birleşik sözcükleri tek sözcük gibi heceliyoruz. Sessiz harf ile biten bir sözcükten sonra, sesli harf ile başlayan bir sözcük gelirse; bu iki sözcük bitişikmiş gibi okuyoruz.
Hecelere ayırmada ise, iki sözcük birleşmiş olduğu için birinci kelimenin sonundaki sessiz harf, ikinci kelimenin başında yer alan sesli harf ile birleştirilerek heceliyoruz.
Sonuç olarak basımevi kelimesi 4 heceden oluşmaktadır.
See lessdünya kendi etrafında döndüğünde ne olur
dünya kendi etrafında döndüğünde ne olur sorusu bugünlerde 2.sınıf 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri tarafından çokça soruluyor. Dünyanın iki farklı hareketi bulunmaktadır. Bunlar: Dünyanın dönme hareketi Dünyanın dolanma hareketi Dünyanın bu hareketlerinin bazı sonuçları vardır. Dünya kendi etrafındakRead more
dünya kendi etrafında döndüğünde ne olur sorusu bugünlerde 2.sınıf 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri tarafından çokça soruluyor. Dünyanın iki farklı hareketi bulunmaktadır. Bunlar:
Dünyanın bu hareketlerinin bazı sonuçları vardır. Dünya kendi etrafındaki bir tam turunu (dönme hareketini) 24 saate tamamlar. Bunun sonucunda gece ve gündüz oluşur. Dünya kendi ekseni etrafında dönerken Güneş’i gören tarafta gündüz yaşanırken, diğer kısım ise geceyi yaşar. 1 günlük süre içinde bir kez gündüz, bir kez gece yaşanır.
cami minarelerinden yararlanarak yön nasıl bulunur
cami minarelerinden yararlanarak yön nasıl bulunur sorusu 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri tarafından sıkça sorulan bir soru. Bu soruyu cevaplamak için kullanılan cami minereleri hangi yönü gösterir sorusu yanlış bir yaklaşım olacaktır. Bu sorunun cevabını bulmak içi Mihrap ve Şerefe kavramlarını kulRead more
cami minarelerinden yararlanarak yön nasıl bulunur sorusu 3.sınıf ve 4.sınıf öğrencileri tarafından sıkça sorulan bir soru. Bu soruyu cevaplamak için kullanılan cami minereleri hangi yönü gösterir sorusu yanlış bir yaklaşım olacaktır. Bu sorunun cevabını bulmak içi Mihrap ve Şerefe kavramlarını kullanacağız.
Camilerde kıble duvarında bulunan, namaz kılınırken imamın önünde durduğu, girintili yere “Mihrap” denir. Mihrab’ın karşısındaki giriş kapısı Kuzey’i gösterir. Minarenin ezan okunan yeri ise şerefe diye adlandırılır. Minarelerin şerefe kapısı güneyi gösterir gösterir. Bu bilgilerden yola çıkarak camilerin kapılarına bakarak yönümüzü buluruz.
Özet olarak yazmak gerekirse cami minarelerinde:
mihrap’ın karşısındaki giriş kuzeyi, şerefe kapısı güneyi gösterir.
Ayrıca bundan başka saat ile yön bulma, güneşe bakarak yön bulma, karınca yuvalarına bakarak yön bulma gibi yöntemler de vardır.
ilkokul nasıl hecelenir
ilkokul nasıl hecelenir öğrenciler tarafından çokça sorulan bir soru. Çünkü ilkokul kelimesi birleşik kelimedir. Birleşik kelimeler hecelerine çoğunlukla yanlış ayrılıyor. Kelime ilk ve okul kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. ilkokul kelimesi hecelerine aşağıdaki şekilde ayrılıyor. il ko kul BiRead more
ilkokul nasıl hecelenir öğrenciler tarafından çokça sorulan bir soru. Çünkü ilkokul kelimesi birleşik kelimedir. Birleşik kelimeler hecelerine çoğunlukla yanlış ayrılıyor. Kelime ilk ve okul kelimelerinin birleşmesiyle oluşmuştur. ilkokul kelimesi hecelerine aşağıdaki şekilde ayrılıyor.
il ko kul
Birleşik sözcükleri tek sözcük gibi heceliyoruz. Sessiz harf ile biten bir sözcükten sonra, sesli harf ile başlayan bir sözcük gelirse; bu iki sözcük bitişikmiş gibi okuyoruz.
Hecelere ayırmada ise, iki sözcük birleşmiş olduğu için birinci kelimenin sonundaki sessiz harf, ikinci kelimenin başında yer alan sesli harf ile birleştirilerek heceliyoruz.
Sonuç olarak ilkokul kelimesi 3 heceden oluşmaktadır.
Tdk sözlüğüne göre ilkokul: