Hızlı okuma oyunu okuma becerisini geliştirmek isteyen herkese hitap eden ücretsiz web uygulamasıdır. Oyun için size verilen süre sadece 8 saniye! Sekiz saniyede mümkün olduğunca çok kelime okumaya çalışınız. Süre bitiminde okuma hızınızı hesaplayacağız. Hızlı okuma oyunu bu kadar basit bir oyun. Oyundan keyif alacağınızı umut ediyoruz.

 

Hızlı okuma egzersizi yapabileceğiniz oyun çeşitli seviyelerden oluşuyor. Beş harfli kelimelerden başlayan yolculuğumuz yirmi harfli kelimelere kadar devam ediyor. Özellikle oyunun seviyelere ayrılması ile 1.sınıf, 2.sınıf , 3.sınıf, 4.sınıf öğrencilerinin kullanabilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca tekerleme, telafuzu zor kelimeler ile birlikte telafuz çalışması da yapabilme şansınız var. Bu özellikleri ile hızlı okuma çalışmasını yediden yetmişe herkese hitap ediyor. Çünkü okumanın yaşı yok!

Hızlı okuma oyunu ile okuma hızlandırma çalışması yapabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki oyunlar ve uygulamalar da ilginizi çekebilir. 

Uçan Kelimeler

Uçan kelimeler diğer adı ile hızlı okuma testi, bir dakikadaki okuma hızınıza göre okuma yapabileceğiniz metin okuma uygulamasıdır. Uygulamayı kullanmadan önce okuma hızınızı ayarlamanız gerekiyor. Çünkü kelimeler bu hıza bağlı olarak karşınıza gelecek. Okuma hızı ön tanımlı olarak dakikada 110 kelime okuyan birine göre ayarlanmıştır.

Hızlı Okuma Egzersizleri

Hızlı okuma egzersizleri, görüş alanınızı genişleterek kelimeler üstünde sağlıklı gezinebilmeyi sağlayan okuma tekniği içi yapılan çalışmalardır. Hızlı okuma için göz egzersizleri büyük bir öneme sahiptir. Hızlı okuma göz egzersizleri ile göz kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. 

Okuma Yarışı

Öğretmenlerin sınıflarda uyguladığı okuma yarışı ya da diğer adıyla okuma yarışması metinlerini online olarak hazırladık. Bu uygulama ile okuma yarışması yapabilir ve bir dakikada kaç kelime okuduğunuzu öğrenebilirsiniz. Sayfanın sonunda bazı metinlere ait pdf metinleri de bulabilirsiniz.